Flaggvakt i Hela Sverige

Flaggvakterna i Stockholm jobbar med helt kundanpassande lösningar och inte är beroende av standardiserade lösningar. Vi anpassar vår leverans när ni behöver en flaggvakt i Stockholm eller andra tjänster inom logistik, montering, skogsarbete, rivning – helt efter er behovsbild. Kontakta oss för hjälp när ni behöver flaggvakt i Stockholm för trafikreglering, vakt- och lotsarbete.

Arbete på väg: Flaggvaktens roll och ansvar

Arbete på väg är en komplex operation som inte bara involverar de som utför själva arbetet men också trafikanter som passerar genom arbetszonen. Flaggvaktens roll är här särskilt avgörande, eftersom de fungerar som en länk mellan arbetslaget och allmänheten för att säkerställa ett smidigt och säkert trafikflöde.

Utbildning och kompetens

Innan man får arbeta som flaggvakt krävs det en godkänd utbildning. Utbildningen täcker bland annat trafikregler, säkerhetsbestämmelser och hur man använder flaggor och andra signalinstrument effektivt. Efter avklarad utbildning är det vanligt att flaggvakten erhåller ett certifikat som bevis på kompetens.

Skyddsutrustning och säkerhet

Säkerheten är högsta prioritet, och det gäller både arbetslaget och trafikanterna. En flaggvakt bör vara klädd i tydligt synliga kläder, oftast i starka färger med reflexer. Hjälm och skyddsskor är också standardutrustning.

Position och synlighet

En flaggvakts position är strategiskt viktig. De måste stå på en plats där de är synliga för både arbetslaget och trafikanterna. Detta inkluderar att stå på en höjd, eller där vägen böjer, så att de kan ge och ta emot signaler effektivt.

Signaler och kommunikation

Standardiserade flaggsignaler används för att dirigera trafiken. Flaggvakterna måste vara tydliga i sina signaler för att undvika förväxlingar och potentiella olyckor. Det är också vanligt att flaggvakterna är utrustade med radio för direktkommunikation med arbetslaget och andra flaggvakter.

Nödsituationer

I en nödsituation måste flaggvakten kunna fatta snabba beslut. Kunskap i första hjälpen och snabb kommunikation med nödtjänster kan vara avgörande i dessa situationer.

Sammanfattningsvis är flaggvakten en kritisk komponent i alla vägarbeten. De håller inte bara trafikanterna säkra, men också sina kollegor i arbetslaget. Att vara flaggvakt i Stockholm kräver fokus, kompetens och en stark känsla av ansvar.

Säkra en trygg trafikreglering

Tillhör ni ett företag som ska asfaltera en väg eller ett spår? Bygger ni om en del av en större trafikerad väg? Skall ni utföra vägarbete nattetid? Oavsett vilket kommer ni behöva stänga ner, leda om, säkra och öppna upp trafiken för kollektivtrafik och gående. Genom att anlita en flaggvakt i Stockholm av oss sätter ni säkerheten i första rummet för trafikreglering och omledning av trafiken under byggarbetet.

Vi har god erfarenhet av lotsarbete och hur man omleder trafiken på bästa och säkraste sätt. Våra flagg- och signalvakter har den kunskap och erfarenhet som krävs för att dirigera om trafik. Varje flaggvakt i Stockholm är utrustad med bland annat klass 3-varselkläder, skyddsglasögon, hjälm, skyddsskor, lampa eller flagga och comradio. När ni anlitar vår flaggvakt i Stockholm gör vi er vägarbetsplats säker enligt befintliga regelverk och är med under hela projektet.

Trygg ert vägarbete med vår flaggvakt i Stockholm

Lotsbil och lotsljus

När ni anlitar flaggvakt i Stockholm ingår även lotsbild, lotsljus och skyltmaterial för att säkra asfaltering, väggbyggen, renovering eller sprängning i hela Stockholm med omnejd. Alla våra flagg- och signalvakter är utbildade och följer de säkerhets- och arbetsmiljökrav som ställs på en flaggvakt i Stockholm.

Kontakta oss när ni vill anlita en flaggvakt i Stockholm för asfaltering, vägarbete eller något annat!

Experter inom trafikomdirigering

När ni som företag eller kommun får i uppdrag att utföra ett vägarbete är det viktigt att leda bort trafiken på rätt sätt – både för era medarbetare, kollektivtrafiken och bilisterna. Vår flaggvakt i Stockholm har den kunskap och expertis inom trafiksäkerhet, trafikreglering och vägavstängning som krävs för att omdirigera trafiken på ett tryggt sätt. Det är av högsta vikt att omledning av trafik görs på rätt sätt, annars kan det leda till allvarliga olyckor.

Vi tillhandahåller vid behov flaggvakt i Stockholm och lotsbil med ett fokus på smidiga lösningar för projektarbete på vägarna. Kärnan i vår verksamhet är vägavstängingar och omledning av trafik på ett säkert sätt oavsett om det gäller på en mindre eller större väg eller spår.

Regler för flaggvakter i Stockholm

Flaggvakter som jobbar på vägar har en mycket viktig roll för att upprätthålla säkerheten för både trafikanter och de som utför arbete på eller vid vägen. Nedan är några grundläggande regler och riktlinjer:

  • Utbildning: Flaggvakter måste genomgå en certifierad utbildning. Denna utbildning ger dem kunskap om trafikregler, skyltar och signaler, och säkerhetsprocedurer.
  • Skyddsutrustning: Det är obligatoriskt för flaggvakter att bära synlig skyddsutrustning, såsom reflexväst och hjälm.
  • Skyltning: Innan arbete påbörjas på vägen måste det finnas tydlig skyltning som informerar om att flaggvakter är i tjänst.
  • Flaggvaktens position: Flaggvakten måste positionera sig på ett sådant sätt att de är synliga för trafikanter i god tid innan arbetsområdet.
  • Kommunikation: Flaggvakten bör ha en effektiv kommunikationsmetod, som radio, för att hålla kontakten med andra arbetslag eller flaggvakter på platsen.
  • Flaggsignaler: Flaggvakter måste använda standardiserade flaggsignaler för att indikera när det är säkert att fortsätta, när man måste stanna, och andra instruktioner.
  • Trafikflöde: Flaggvakten ska i möjligaste mån minimera störningar i trafikflödet, men säkerheten för arbetslaget och trafikanter är alltid första prioritet.
  • Uppmärksamhet: Det krävs full koncentration och uppmärksamhet vid utförandet av arbetsuppgifterna. Användning av mobiltelefon eller andra distraktioner är inte tillåtet.
  • Nödsituationer: Flaggvakten måste veta hur man agerar i nödsituationer, inklusive kunskap om första hjälpen och hur man larmar räddningstjänst.

Genom att följa dessa grundläggande regler och riktlinjer, bidrar flaggvakter till en säker arbetsmiljö och minskar risken för olyckor på vägarna.